JBC TEST DIGITAAL PASHOK

JBC TEST DIGITAAL PASHOK

‘PIENTER PASHOK’ HELPT KLANTEN NAAR OUTFIT OP MAAT

Sinds kort kunnen klanten bij JBC Merksem en Lochristi het ‘Pienter Pashok’ testen. Deze interactieve paskamer is een primeur in België en helpt JBC-klanten in hun zoektocht naar een stralende outfit. Met dit pilootproject wil JBC de shopervaring van haar klanten verder optimaliseren en haar medewerkers hierin extra ondersteunen.

Pienter Pashok maakt komaf met typische paskamerproblemen

Herkenbaar voor iedereen. De broek die je hebt meegenomen naar het pashokje blijkt net niet jouw maat te zijn of je had dat bloesje graag even in een andere kleur gepast. Bij JBC kun je voortaan de hulp inschakelen van het Pienter Pashok. In dit testproject krijg je als klant in een paskamer uitgerust met een interactief scherm extra inspiratie op basis van je klantenprofiel, of de mogelijkheid om een andere kleur of maat te selecteren. Met één druk op het scherm worden de shopmedewerkers op de hoogte gebracht en brengen ze het gevraagde kledingstuk of komen ze jou persoonlijk begeleiden. Via dit interactieve systeem wil JBC haar klanten op een intuïtieve en vooral relevante manier bijstaan tijdens het winkelen.

“Het doel van de nieuwe paskamerservice, die wij Pienter Pashok gedoopt hebben, is om onze klanten te helpen in het vinden van de outfit die hen op het lijf staat geschreven. Het digitale pashokje gaat niet enkel op zoek naar de best passende maat van een kledingstuk, maar geeft ook inspiratie aan onze klanten”, zegt Lode Van Laere, Chief Omnichannel Officer bij JBC. “Op die manier kunnen onze winkelmedewerkers onze klanten nog beter en kwalitatiever helpen. JBC Merksem en Lochristi zijn de eerste winkels in België die de toepassing mogen testen. Klanten kunnen het Pienter Pashok nog de hele zomer gratis testen in deze twee JBC-winkels.”

Digitale hulpmiddelen om winkelervaring te optimaliseren

Het pilootproject kadert in de digitale transformatie van JBC om klanten op termijn nog beter te helpen bij hun aankopen. “Wij onderzoeken continu hoe digitale hulpmiddelen kunnen helpen om onze klanten een zo aangenaam mogelijke winkelervaring te bieden en zo ook onze winkelmedewerkers hierin nog extra te ondersteunen in de uitvoering van hun job”, aldus Jo Braeckman, Group ICT Manager en Program Manager Digitale Transformatie bij JBC. “De feedback van klanten en medewerkers tijdens deze testperiode zal bepalen of de interactieve paskamers in alle Belgische JBC-winkels zullen worden ingevoerd.”

Technische ondersteuning wordt geleverd door The Connected Loop, een startup gespecialiseerd in new business development, en Froomle, een startup die op basis van machine learning technologie persoonlijke aanbevelingen doet. Deze persoonlijke aanpak op maat van elke individuele klant wordt sinds kort ook toegepast in de webshop en zal in de toekomst bovendien geïntegreerd worden in andere kanalen zoals de app, e-mails en de in-store kiosken.

Dat JBC graag innoveert om haar klanten steeds beter te helpen, bewees de Belgische kledingretailer eerder al met de introductie van RFID-technologie om voorraadbeheer te stroomlijnen, de lancering van de eerste interactieve reclamespot en de in-store kiosken, waar klanten een kledingstuk dat niet meer beschikbaar is in de winkel alsnog kunnen bestellen.

 

Over The Connected Loop
The Connected Loop, een startup gespecialiseerd in data-exploitatie die gevestigde bedrijven bijstaat in de uitbouw van hun vernieuwende, digitaal transformerende activiteiten. Samen werkten ze voor CRG een programma uit dat focust op de nieuwe klantenbeleving en de veranderende – digitale – verwachtingen van de klant.

Over Froomle
Froomle, een spin-off van de Universiteit Antwerpen, heeft als missie het slimmer en relevanter maken van gebruikerservaringen. De machine learning technologie van Froomle stelt retailers in staat om de juiste producten aan de juiste persoon, op het juiste moment, en via het juiste kanaal aan te bieden.

Contacteer ons
Katrien Vangrunderbeeck Internal Communication Officer, JBC
Katrien Vangrunderbeeck Internal Communication Officer, JBC
Over JBC
JBC werd in 1975 opgericht door Jean-Baptiste Claes en is een familiebedrijf pur sang dat vandaag zij aan zij geleid wordt door Bart en Ann Claes. Met haar sterke positie op het middensegment heeft JBC oog voor alle leden van het gezin en elk budget. Het bedrijf heeft als doel de laatste modetrends te vertalen in betaalbare, kwaliteitsvolle kleding die duurzaam wordt geproduceerd. Het bedrijf heeft een sterke omnichannel-aanpak en behaalde in 2016 een omzet van 240 miljoen euro (incl. btw). Een ambitie die resulteert in collecties met een lokale insteek en respect voor mens en milieu. JBC is sinds 1 april 2015 lid van Fair Wear Foundation en is bovendien de eerste Belgische retailer die het Bangladesh Veiligheidsakkoord heeft ondertekend. Claes Retail Group (CRG), de overkoepelende holding boven JBC en Mayerline, telt meer dan 1500 medewerkers (direct en indirect) en bezit zo’n 210 winkels in België, Duitsland en Luxemburg, waarvan 146 JBC-winkels en 64 Mayerline-winkels. CRG behaalde in 2016 een omzet van 287 miljoen euro (incl. btw) en Mayerline tekende een omzet van 47 miljoen euro (incl. btw) op.

JBC